Klubová výstava BKB 2011 ,coursing Congo Cup

06.06.2011 11:28

Předchozí víkend jsme zase po roce navštívili rekreační středisko Radost v Dole u Blatné,kde se již po osmé konal sraz chovatelů,majitelů a přátel Basenji . Sraz byl opět spojen s klubovou výstavou na které posuzovala paní Noel Baaser z Německa (ch.st.Mutabaruga ).

Z Našich pejsků jeli nakonec na výstavu Nicco,Jua a Faro.Vystavit se také přijela Dabunka (Daboya Kwilu Lady Congo) a Catinka (Cayamba Mayoko Lady Congo).

Nicco byl na výstavě po velké pauze a bylo to vidět i na jeho nadšení. Vystaven byl ve třídě šampionů a oceněn byl známkou V2 a titulem Res.CAC.

Juinka se předvedla v mezitřídě v konkurenci 4 fen a získala stejně jako její táta Nicco V2,Res.CAC.

Nejlépe dopadl Faro,který v konkurenci 4 psů v mezitřídě dostal V1, CAC.

Ani zdaleka,ale nezaostaly ani Dabunka s Katinkou.Dabunka získala v nově vypsané třídě pracovní místo první s ohodnocením V1, CAC a tímto CACem splnila podmínky pro udělení Českého šampiona. Holky moc,moc blahopřejeme !!!!!!!!!!!

Katinka běhala ve třídě otevřené a v konkurenci pěti fen získala jako poslední známku Výborná s pořadím 3.

 

V neděli jsme se po snídani přesunuli do nedaleké pevnosti Fort Hary,kde se konal klubový coursing Congo Cup.

Nicca jsme ani do závodu nehlásili,ale zaplatila jsem mu tréninkové běhy.K Našemu velkému překvapení (Nicco je velký lenoch) ho běhání bavilo a získal druhé místo.

Juinka již několikrát coursing běžela ,protože jí běhání moc baví a i ona obsadila,tentokrát již v závodě kategorie amatérů v konkurenci 5.fen  krásné 2. místo s 335 body !

Dabunka obsadila v kategorii  profesionálů také krásné druhé místo s 347 body v konkurenci 5.fen !

Největším překvapením,byl asi Faro který obsadil v kategorii  amatér v konkurenci  4.psů  1. místo !!!  Celkově byl podle počtu získaných bodů 350.  na třetím místě v konkurenci 21 závodníků !!!  Druhý byl s 354 body Gambo a absolutním vítězem s 356 body Nibi.

Fotky z Congo Cupu můžete vidět zde : www.rajce.net/a4941852

Víkend byl velmi náročný,ale stálo to za to .